En vackare vecka

Idag har jag gjort något jag inte gjort på 13-14 år - jag har varit på en dyr kvalitetssalong och blivit klippt. Under dessa år har jag endast besökt lokala damfriseringar samt en stor salong i Kista Centrum, med olika nöjdhetsgrad varje gång. Såhär i efterhand kan man ju fundera varför alla dessa frisörer envisats med att klippa olika varianter av page? Kanske kan dom ingen annat, kanske är dom specialiserade och det går snabbast? Int´vet jag, men en sak vet jag och det är att senaste gången jag klippte mig, gjorde jag det på en lokal salong som flyttat trots att den jättebraiga tjejen hade slutat där, och jag blev jag så in i herrans missnöjd, att jag avhållit mig från att hitta en ny frisör. Vilket inneburit att mitt supermjuka hår blivit längre och längre och saknat helt stuns och styrsel, legat platt ner trots alla fluff och hold produkter jag provat. Och det har verkligen inte hjälpt den sviktande utseendesjälvkänslan som fick sig en rejäl törn för 5 månader sedan då jag vaknade en söndag och hade en halvt ansikte som såg mer än underligt ut. I början ville jag  helst bara gömma mig, men allt eftersom tiden gick har jag försökt göra det bästa av sitationen och som tröst unna mig lite xtra lyx såsom ex. ögonskugga och mascara från Dior och en trevlig liten samling nagellack och Konad stämplar :=)

I kedjan av kollar och undersökningar i detta sammanhang, var jag hos en läkare i måndags som med övertygelse deklamerade "du är ju fortfarande ung!!" och jag kände mig uppfylld av djup tacksamhet.


Tillbaka till håret: på DaisyBeauty finns en tjej som heter Zaida som är Trainee på SachaJuan och jag vet inte varför, men när jag läste hennes inlägg (och SachaJuans hemsida) det lät helt enkelt som en väldigt bra salong. I förra veckans nummer av Mitt i Sollentuna och fanns helt plötsigt en annons om att SachaJuan hade öppnat ett salong i Sollentuna centrum. Eftersom jag endå var i farten med att unna mig sånt jag sällan tidigare unnat mig, så bokade jag en tid hos en av deras Top Stylists och jag svär - det var värt varenda krona!!Idag var det dags och jag hade  funderat en del på vilken sorts frisyr jag skulle vilja ha och kom fram till att jag vill ha nåt tuffare som är mer jag än gamla tråkiga pagefrisyrer. Så jag bestämde mig för att helt lita på Jessy, är hon Top Stylist så måste hon ju bara vara jäkligt bra eller hur? Och gisssa vad - hon uppfyllde helt min dröm om en frisyr som passar mitt ansikte och person. Har aldrig varit med om en frisör som studerar mitt ansikte så i detalj och sen berättar vilka delar hon vill fokusera på. Jessy sa att jag hade fantastiska kindben och vackra ögon och jag fick mjukvarmt fluff i härtat av tacksamhet - hon såg det fina och vackra, inte det sneda och vinda. Hur vanligt är det att vi är bra på att tala om för folk att dom är finns? Jag försöker åtminstone göra det, komplimanger har ingen dött av LOL.

OK - Jessy klippte sen till på en ny kort frisyr där mina efter-klimaterie-lockar kom fram i nacken igen - jag svär, det ser ut som man använt locktång, men det är helt naturligt och mina kindben verkligen framhävs. Det är så himlans bra gjort att osymetrin i ansiktet hamnar ur fokus och den inte längre är lika uppenbar. Jag har inte haft så här kort hår på massor med år, förmodligen för att alla frisörer jag träffat tycker att det är mycket lättare av klippa olika variationer av page, men herreminje så mycket mer den här frisyren är jag!! Jag är så in i hoppsan nöjd att det är svårt att avhålla sig ifrån att kolla i spegeln "every now and then"....Dessutom är jag lyckligt lottat med att ha en väldigt ovanlig (i detta sammanhang) man - han gillar kort hår på tjejer - inte långt och han gillade vad han såg!

Idag blir det köttfondue till middag - firar vår 15-åriga bröllopsdag några dar för sent :-D

0 comments:

Post a Comment

About this blog

My Blog List

About Me

My photo
Mom of two kids, two furry girls and happy owner of one DH, all resides in Sweden. Passionate about quilting and a reborn interest for decorative nails. Mamma till två söner, matte till två hundar och fru till en man. Är passionerat intresserad av quiltning och har ett pånyttfunnet intresse för snygga naglar.